Προστασία Κοσμημάτων

Όλα τα κοσμήματα OLGA KOSMIMA είναι φτιαγμένα στο χέρι με πολλή αγάπη, από επιχρυσωμένο (24 καράτια) ασήμι 925, είτε από επιροδιωμένο ασήμι 925. Για να μείνουν αναλλοίωτα στο χρόνο, θα πρέπει να τα αγαπήσετε κι εσείς και να τα φροντίζετε σωστά.

Κοσμήματα από Ασήμι 925

Το ασήμι ως μέταλλο έχει την τάση να οξειδώνεται. Για να γίνει πιο ανθεκτικό λοιπόν, επιπλατινώνεται ή επιχρυσώνεται. Με τη συχνή χρήση, με το PH του κάθε δέρματος και την τριβή, το ασήμι αρχίζει να χάνει την λάμψη και το χρώμα του. Εφόσον επέλθει οξείδωση σε ένα κόσμημα παρατηρείται μια μικρή αλλοίωση του χρώματός του, κάτι τέτοιο αποτελεί μέρος της φυσιολογικής φθοράς του κοσμήματος και δεν αναγνωρίζεται ως κατασκευαστικό ελάττωμα. Το θετικό είναι ότι η οξείδωση αυτή είναι μόνο επιφανειακή, δεν εισχωρεί δηλαδή σε όλο το μέταλλο και έτσι δεν το καταστρέφει.

Για να διατηρήσουν τα ασημένια κοσμήματά σου όσο περισσότερο γίνεται το χρώμα και τη λάμψη τους με την πάροδο του χρόνου, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές περιποίησης:

1) Σαν γυναίκες λατρεύουμε την περιποίηση! Για αυτό μην ξεχνάτε να βγάζετε τα κοσμήματα σας όταν βάζετε κρέμα ή όταν θέλετε να απολαύσετε το μπάνιο σας!

2) Θέλετε να βάλετε το αγαπημένο σας άρωμα; Κάντε το πριν φορέσετε το αγαπημένο σας κολιέ!

3) Αποφύγετε την επαφή των κοσμημάτων με το θαλασσινό νερό αλλά και το χλώριο!

4) Σας αρέσει η γυμναστική ή το περπάτημα με τις ώρες; Σας προτείνουμε να βγάλετε πρώτα το κόσμημα σας γιατί ο όξινος ιδρώτας αλλοιώνει το επιχρύσωμα του!

5) Φυσικά, αφαιρούμε πάντα τα κοσμήματα μας κατά τη διάρκεια του ύπνου ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να κοπούν!

6) Κάνετε δουλειές του σπιτιού; Τα αγαπημένα μας δαχτυλίδια αλλά και βραχιόλια δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με απορρυπαντικά ή με άλλα οξέα υγρά!

7) Τα κοσμήματα χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα ακόμα και όταν δεν τα φοράμε! Φυλάξτε τα μέσα στο πουγκάκι τους για να μην μπλέκονται αλλά και για να μην υπάρξει ο κίνδυνος να τριφτούν με άλλα κοσμήματα!

Κοσμήματα από Ανοξείδωτο Ατσάλι

Τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι που ανήκουν στην κατηγορία Waterproof είναι αδιάβροχα και υποαλλεργικά χάρη στην ειδική μέθοδο επίστρωσης PVD.

Έχουν μεγάλη αντοχή στο νερό και άρα δεν χρειάζεται να τα βγάζεις κατά τη διάρκεια του ντουζ, στη θάλασσα ή στο γυμναστήριο.

Κοσμήματα από Alloy 

Τα κοσμήματα από alloy είναι μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη επιλογή, και συνδυάζονται όμορφα με ημιπολύτιμες πέτρες. Ωστόσο, όπως και κάθε άλλο κόσμημα, χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα για να διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση.

1) Αποφύγετε την επαφή των κοσμημάτων με σαπούνια, αρώματα, κρέμες, λακ και απορρυπαντικά. Να τα αφαιρείτε πριν από το πλύσιμο των χεριών και το κολύμπι.

2) Αποφύγετε την καθημερινή επαφή τους με το νερό αλλά και τον ήλιο γιατί μπορεί να επηρεαστεί το μέταλλο, το χρώμα και η λάμψη τους.

3) Αποθηκεύστε το κόσμημα στο πουγκί ή το κουτί του. Μην αποθηκεύετε όλα τα κοσμήματα μαζί σε μία θήκη καθώς υπάρχει η πιθανότητα να γρατζουνιστούν ή να μπερδευτούν μεταξύ τους.